Jedna od boljih epizoda od početka sezone, prikazuje onaj mračniji deo postojanja onoga što postoji i shvatanja da je do sada ma koliko patetično bilo, Elenin život bio bolji, a od sada sve ide na gore. Mnogo mi je žao što Vicki nije mogla da progura ovo, mislim da bi bila sjajna kao takva – ali jednostavno kao što je i Stefan rekao bilo je teško za nju da se nosi sa ovime, ne zna se šta je uticalo na to, možda njen prošli život, droga i ljubav prema Jeremyu ili one male sitnice poput rasečene usne. Razumem da je to pomama, ali ako ga je stvarno volela trebala je biti malo opreznija. Ali opet i to razumem jer iz svega što znam o ovoj seriji znam da je to nešto što možeš kontrolisati imalo tek nakon dugog životnog perioda, a ne odmah posle prvog dana – iako je sa njom bio Stefan od početka. I Damon naravno. Iako je Damon malo kriv zbog toga što je Matt morao ovo da proživljava jer joj je pokazao da lako može doći do njega. Matta obožavam, iako je malo smotan u seriji, ali kao lik mi je veoma drag – možda zato jer on nije pravi antagonist serije, ali što se tiče vampira jeste jer on želi samo da živi normalan život. I shvatam ga.
Bilo mi je mnogo drago kada je Vickie rekla Eleni ono što zaslužuje da čuje, kako se igrala sa Mattom sve ove godine. Ja znam da je i Elena prošla kroz težak period ali ipak mislim da se bolje mogla poneti prema Mattu. Iako se iz Pilota zna da ga je šutnula mnogo pre nego što je Stefan i došao, ipak mislim da je nije trebala odmah da poleti Stefanu u naručje – jer ako je već rekla da to sve treba da pregura sama onda mi se čini kao najbolji izbor da to tako i ostane, ma koliko ona žudela za svim tim.
Onda, ono što me najviše dotaklo je to što na kraju ona moli Stefana da ga primora Jeremya da zaboravi – jer ne želi da on prolazi kroz toliki bol – a Stefan to ne može. I baš u tom trenutku kao i u svakom drugom u sledećim epizodama – pojavljuje se Damon koji sve može. Jednostavno, moja reakcija su bile suze i reči: On će uvek biti tu.
I opet, Elena se ponela na svoj nezreo način ostavljajući Stefana sa rečima da ga voli uprkos svemu i svim što se dešava ljudima oko nje – iako će tako slomiti srce Mattu, koji će je i dalje voleti – kako i Damonu kojem nije rekla ni hvala što je spasio njenog brata od prevelike patnje. Iako na kraju Jeremy treba da mu bude zahvalan – što i ne sumnjam, jer znam da se u drugoj sezoni Damon sa njim odnosi kao brat prema bratu, iako njegovo psihičko stanje i nije baš spremno na to. Mislim da je Damon ipak u ovoj epizodi makar, a po mom mišljenju i u celoj seriji glavni heroj što se spašavanja situacija tiče, jer kao što sam rekla, uvek je tu. I baš bih volela da čujem argumente onih koji misle drugačije.