Epizoda je fantastična, ali zaista. Čim sam vidjela da je Jenna vampir, nekako sam znala da će ona biti ta koja će biti žrtvovana, jednostavno, svi ostali su izgledali previše „bitno“, mada smatram da je Jenna bila super lik, i da nije zaslužila da umre. Bilo mi je užasno žao kad sam vidjela da je Jenna na redu da je ubiju. Tračak nade se pojavio kada je dotrčala kod one vještice i ugrizla je, ali Klaus .. taj Klaus. Moram priznati, bilo mi je drago kada je Stefan rekao da će se predati, ne zbog toga što je to dokaz ljubavi prema Eleni ili dokaz izuzetne hrabrosti, već šansa da ode, nestane. A onda mi ga je bilo žao, i shvatila sam da nema šanse da on bude žrtvovan. John mi je tako super u ovoj epizodi bio. Ona scena kada je Klaus ujeo za vrat, jooooj, sledila sam se, bilo mi je krivo. Nekako sam mislila baš da neće uspjeti ono što je Bonnie zajedno sa Alaricom, Johnom i Jeremy-em pokušavala. I onda su tu oni – Bonie, Damon i Elijah. Scena prije toga, kada je Stefan pitao Elijaha da li će imati snage to da uradi, zaista sam povjerovala da hoće, iako sam u podsvijesti imala priču Damona i Stefana, i kako pored svega, oni su braća. Nekako sam i znala da će ga ucjenjivati za porodicu. Lažno. Damon spasio Elenu. Obožavam mu kosu na vjetru
Tužna scena kada je on vraća kući, u rukama. Njegov monolog ..uh. Pa onaj trenutak kada je miluje po kosi. TAKO SU SAVRŠENI. John, oh John, Johnny .. skroz mi je bilo žao što je umro. Ispostavilo se da je bolji, bar meni. Onda .. zadnja scena. BOŽE. Ona pjesma me uništila [tražim je na netu]. Onda Johnovo pismo, zagrljaj Jeremya i Elene, hodanje prema grobovima .. jao. Najtužnija scena. Užasno mi žao bi' Alarica, kada je spuštao cvijeće. Ne znam stvarno, ne znam zašto Jenna. Iako je ona možda i jedino rješenje [njena smrt] i neće 'oštetiti' glavne likove, opet mi je krivo, i mislim da nije zaslužila takvu sudbinu. Kako su to mogli uraditi Alaricu -.- Pa šta će on sad?! A Jeremy? Elena? Hjoj. -.- Plakala sam užasno. I onda na kraj: „Ne postoji lijek Stefane!“ DAAAAAAAAAA. Mora, mora. MORA! Poludila sam i jedva čekala sljedeću epizodu.